Onze organisatie

GGz Centraal is een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land. Wij behandelen, begeleiden en ondersteunen mensen met (ernstige) psychische problemen.

Arina van Domselaar is innovator bij GGz Centraal. Zij gelooft dat door dingen anders te doen we waarde kunnen toevoegen aan het leven van onze cliënten. ‘Beter’ is niet altijd de oplossing en ‘anders doen’ geen vanzelfsprekende stap. Vernieuwen begint bij dromen. Wat ontstaat er als je droomt dat we de beste ondersteuning bieden, maar ook ernaar streven dat mensen ondersteunt worden in de eigen regie in het omgaan met de dagelijkse ervaren stress. Innoveren doe je niet in je eentje: samen met anderen krijg je veel meer voor elkaar. Dat laat de ontwikkeling van SAM ook duidelijk zien, samenwerking staat centraal in onze aanpak. Dat krijgt vorm in co-creatie met clienten, ervaringsdeskundigen, behandelaren, onderzoekers, belangenorganisaties en bedrijven. De ontwikkeling van SAM laat mooi zien dat onderzoek en innoveren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gezamenlijk dragen ze bij aan continue verbeteren van de zorg en ondersteuning aan onze cliënten. Arina adviseert het team in het innovatietraject.

Daarnaast bouwt zij het netwerk van het team uit richting de innovatienetwerken in Nederland of in de GGZ-sector.

Arina van Domselaar

Innovator

Arjan de Valk

Marketeer

Arjan de Valk is o.a. marketeer bij GGz Centraal en het SAM platform.

Arjan gelooft dat Marketing zit in alles en iedereen. Hoewel niet alle gezondheidsorganisaties een marketeer of marketingteam hebben, bestaat er geen gezondheidsorganisatie die niet aan marketing doet bij de keuze van het zorgaanbod, de locaties, het tarief en/of het contact met de klant.

Marketing is echter geen doel, maar een middel. Het is een manier van denken en doen. Het is naar de cliënt luisteren. Iets wat wij als zorgverleners al van nature doen, dat zit in ons DNA. Hierdoor zijn ook de SAM apps ontwikkeld.

De SAM apps zijn ontwikkeld voor de cliënt. Niet voor de inkomsten of winst. Door goed naar de cliëntvraag te luisteren, kunnen wij in een behoefte voorzien. Uit de ‘reviews’ zien wij dat onze cliënten hier tevreden over zijn en als ambassadeur van SAM willen optreden. Hopelijk volgen dan de Euro’s die nodig zijn voor verdere ontwikkeling en nieuwe innovaties.

Vrijwilligers

Diana Beckers is vrijwilliger bij het wetenschappelijk onderzoeksteam van GGz Centraal.

Zij heeft een Duits-Amerikaanse achtergrond. Na in Duitsland gewoond en gestudeerd te hebben, keerde ze terug naar de VS om haar universitaire opleiding af te ronden. Zij studeerde af aan de Universiteit van Washington, Seattle met een diploma in Internationale Studies. In 2008 verhuisde ze naar Amersfoort, waar ze met veel plezier een nieuwe cultuur en taal leerde.

Zij ondersteunt het SAM-STAPP project door de app, website en video's van het Nederlands naar het Engels en Duits te vertalen.

Diana Beckers

Vertaler